Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Είναι κολλητικό

 Γεια σας και πάλι! Μετά από ένα μακροχρόνιο διάστημα χωρίς ανάρτηση, επέστρεψα! *εμβατήριο άσμα* 


 Σε αυτήν την ανάρτηση, θα σας μιλήσω για ένα θέμα που έχει επισημανθεί από πολλούς ανθρώπους, ακόμα και επιστήμονες... το ΧΑΜΟΓΕΛΟ!
 Είναι ένα από τα πιο δυνατά "γιατρικά" στις δύσκολες στιγμές, χωρίς καμία εντελώς παρενέργεια. Ένα χαμόγελο γεμίζει τον δέκτη με χαρά και του απαλύνει, όσο είναι εφικτό, τα "πονάκια" του. Υπάρχουν πολλά είδη χαμόγελων και πολλές περιστάσεις στις οποίες "χρησιμοποιείτε". 

 1) Το σκαστό χαμόγελο: Χρησιμοποιείτε κυρίως όταν κάποιος αντικρίζει ένα άτομο από μακριά ή εν ώρα μαθήματος (ειδικότης μου, χεχ). Το σκαστό χαμόγελο, φέρνει το γέλιο στον δέκτη και σε ορισμένες περιπτώσεις το σπαστικό (τρέχα γύρευε) 
 2) Το ζεστό χαμόγελο: Σε αντίθεση με το σκαστό, είναι ένα χαμόγελο το οποίο χρειάζεται "προεργασία". Μετά από μία, με συναισθήματα φορτισμένη, συζήτηση, το ζεστό χαμόγελο βγαίνει αυθόρμητα από έναν ομιλητή και, σαν το φτέρνισμα, κολλάει και ο άλλος και χαμογελάει. Το πιο ουσιώδες απ'όλα τ'άλλα...

 3) Το χαζόγελο: Είναι κάτι μεταξύ του σκαστού και του ζεστού. Ξεκινάει αργά αργά σαν ζεστό και μετά καθώς επεκτείνεται καταντάει σε ένα σκαστό. Έρχεται συνήθως από αναπολήσεις καλών στιγμών

 4) Το γέλιο!: Τελευταίο και συνήθως πιο αποτελεσματικό, είναι το γέλιο. Μπορεί να προκληθεί από τα λεγόμενα "σαρδάμ", τα ανέκδοτα, μία μπαρούφα, αν σκοντάψει κάποιος ή και για κάτι ανούσιο (γαμάτη περίπτωση). Ανάλογα με το ποιος γελάει μπορεί να βγει σε διάφορους τόνους, κλίμακες, με διαφορετικό ρυθμό και κινήσεις σώματος.. μερικές φορές μπορεί να είναι μόνο κινήσεις σώματος, ΔΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ! Το θέμα είναι ότι προκαλεί πάντα το γέλιο και στους υπόλοιπους.

 Κλείνοντας, θα ήθελα να πω και κάτι για τον εαυτό μου, μία "λόξα" ας το πω έτσι. Μου αρέσει ΠΑΡΑ πολύ να βλέπω τα χαμόγελα ανθρώπων. Και πάντα επιδιώκω να το επιτύχω, με όλα τα μέσα και χωρίς να με νοιάζει άμα κάποιος πει "Πω... κοίτα τον καραγκιόζη.." Ναι ρε φίλε, είμαι καραγκιόζης, ενοχλάω κανένανα? Δε νομίζω.. 

 Δοκιμάστε το και εσείς. Για μία φορά, μη σας νοιάζει το τι θα πουν οι άλλοι για σας, κάντε τον καραγκιόζη! Κάν'τε γκριμάτσες, αστείους ήχους, πείτε μπαρούφες βρε παιδί μου.. και θα δείτε ότι τα χαμόγελα τα οποία θα δείτε θα σας γεμίσουν περισσότερο απ'ότι οι κακές γλώσσες θα σας αδειάσουν..

Αυτά τα ολίγα είχα να πω, ευχαριστώ για το χρόνο σας, καλό απόγευμα


6 σχόλια:

  1. όλα ωραία, όλα αποτελεσματικά :)
    καλησπέρα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ και ευχαριστώ ^_^
    Καλησπέρα λοιπόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αwww [: "Ανάλογα με το ποιος γελάει μπορεί να βγει σε διάφορους τόνους, κλίμακες, με διαφορετικό ρυθμό και κινήσεις σώματος.. μερικές φορές μπορεί να είναι μόνο κινήσεις σώματος, ΔΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ! Το θέμα είναι ότι προκαλεί πάντα το γέλιο και στους υπόλοιπους." Αυτό μου άρεσε χαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαχαχα. Είναι συμπέρασμα εκ πείρας. Εγώ έχω άηχο γέλιο. Και μόνο στο τέλος ακούγεται μία κορόνα :Ρ χαχα, άκρως διασκεδαστικό απ'ότι έχω καταλάβει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλήθεια?Είναι εκείνο το γέλιο που σε πιάνει όταν κάτι απρόσμενο γίνεται,γελάς γελάς αθόρυβα και ύστερα ακούγεται το γέλιο με όλο του το μεγαλείο?:P
    Μάλλον θα είναι και διασκεδαστικό και για τον άλλον να σ'ακούει εαν πρόκειται για τέτοιο γέλιο χαχα.Υπάρχει και η περίπτωση να το κολλήσει και ο ίδιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το να 'μαστε καραγκιοζηδες ίσως είναι η ιδικότητά μας. χαχα;ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή